Bygg hus som vi kan vara stolta över i stället

Hur är det möjligt att denna förstörelse av vår stad Linköping kan få fortsätta år efter år?

Link business center skulle kanske vara okej att ha i Mjärdevi science park, men i Tannefors ser det helt idiotiskt ut. Man skäms som Linköpingsbo, menar insändarskribenten.

Link business center skulle kanske vara okej att ha i Mjärdevi science park, men i Tannefors ser det helt idiotiskt ut. Man skäms som Linköpingsbo, menar insändarskribenten.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2022-04-07 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åker man Hamngatan söderut så möts man av en fruktansvärt ful betongklump som förmodligen ska bli P-hus. Vänder man sedan lite på skallen så ser man ännu en ful betongklump som ska ersätta nuvarande simhall. Men hur i hela fridens namn kan ni godkänna att så fula byggnader byggs, helt ofattbart. Finns det ingen på kommunens byggavdelning som vet vad som är "snyggt byggt/vacker byggnad", miljövänlig och omtyckt av oss som bor i staden? 

När ni presenterade Folkungavallens framtid så hade det kunnat utformats mycket trevligare och snyggare, men då hade ni inte tjänat något på det, för det begriper ju vem som helst att det enda ni tänker på är att det ska vara bra ekonomiskt. Och varför ska det vara så, är det inte på tiden att ni tänker tvärtom. Gör våran stad till en grön oas och bygg hus som vi kan vara stolta över och absolut inte förtätning av staden, snarare utglesning. 

Folkungavallen kunde ha blivit en stor grön park med parkeringar och inget mera! Och det ni kallar simhall kunde ha gjorts mycket mer stilfullt och om ni flyttat in huset 50 meter så hade badsjön fått vara orörd. Man kan tro att ni medvetet gått in för att förfula ännu en del av staden. 

Om ni på byggnadsnämnden gjort en omröstning för alla Linköpingsbor och presenterat förslag utifrån skönhet-grönska-luftighet och bortsett från allt ekonomiskt tänkande, så hade Folkungavallen sett annorlunda ut och många fler platser i stan, exempelvis den höga silverfärgade byggnaden vid Stångebro som snart är klar. Någon mer malplacerad byggnad får man leta efter. Den skulle kanske vara okej att ha i Mjärdevi science park, men i Tannefors ser det helt idiotiskt ut. Man skäms som Linköpingsbo. Dels har den tagit bort allt fokus från huset Kannan som är ett kulturmonument, dels har Scandic hotel kommit i skuggan av denna gigantiska metallåda, och jag vet att jag är inte ensam om att tycka så.