Hoppas att politikerna tar till sig informationen

Insändare2022-12-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "De styrande i vår region är tondöva" (23/12):

Stort tack till Bosse Berggren, överläkare Endokrin US, för den viktiga och värdefulla information du riktar till politikerna i region öst. Detta med olika ob-ersättningar är ett nygammalt påhitt. Det har provats tidigare, det fungerade inte då, och det kommer inte att fungera nu, på det sätt som politikerna tror, eller hoppas. 

Din beskrivning av politikerna som tondöva är exakt. Om de inbillar sig att flera kommer att söka arbete inom vården med detta orättvisa förslag, är de mer okunniga än vad som borde vara tillåtet för de befattningar de är satta att handha. Precis som du påtalar är alla yrkeskategorier lika viktiga runt patienten. 

Ordet "skäms" som du riktar till politikerna är sannerligen ingen överdrift i sammanhanget. 

De olika kunskaper och erfarenheter som vi inhämtat från utbildningar och många års arbete tillsammans gör oss till ett bra team. Nu är det bara att hoppas att politikerna begrundar den viktiga information du givit dem, om hur det fungerar på golvet i vårdkedjan. Ty att de läser insändaren från en som har insiderinformation att ge, som politikerna själva inte verkar ha en aning om, ser jag som självklart.