Höjda arvoden får oss att förlora förtroendet

Det är nog många som blev rejält förbannade när nyheten spreds över landet att Norrtäljes kommunalråd gav sig själv en rejäl löneökning med 23 000 kronor.

Insändare2022-11-01 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en tid av oro, 10 procent inflation och krig i vår omgivning, då gör politikerna något helt annat medan vanligt folk förlorar jobbet och får svårare att klara sin ekonomi. En kommentar i tv gjorde mig ännu mer upprörd: "Det är en prioriteringsfråga". Politiker som ska ha ansvar, ännu mer ansvar än i normala lägen. 

Det här kallar jag inte ansvar. Nu var det Norrtälje, men jag är övertygad om att samma beteende finns på andra platser i Sverige där vanligt folk inte får reda på vad politiker tjänar. Politiker som roffar åt sig av medborgarnas skattepengar. Politiker som allt fler borde förlora förtroendet för. Vi vanligt folk får foga oss i att förlora jobbet i dessa tider. Sjuka och pensionärer med lägst inkomst får inga lönehöjningar alls, utan får snåla. Men sannerligen inte politiker.

Här i Linköping har vi visserligen fått igång vårt gym för funktionshindrade, "Öppna dörrar" på Friskis&Svettis, efter långrandiga nonchalanta debatter i kommunfullmäktige. Men både Friskis och Hammarlyck Rehab Team vädjar om fler timmar då förfrågan är väldigt hög. Man har i dagsläget två timmar per vecka. När Friskis behöver mer pengar för att kunna bemöta människors behov, ja då finns det inga pengar i en kommun med stora överskott.

Vart går överskotten i Linköpings kommun och du som politiker, ger du dig själv en rejäl lönehöjning?