Hög tid att CSN höjer studiestödet

Insändare2023-02-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som gymnasieelev i Sverige möter vi dagligen utmaningar när det kommer till att finansiera vår utbildning och vårt vardagliga liv. Allt har blivit mycket dyrare på grund av den höga inflationen, och vi har svårt att hänga med. Därför anser jag att det är hög tid att CSN höjer stödet för gymnasieelever.

Ett ökat stöd från CSN skulle göra det möjligt för oss att fokusera på vår utbildning och vårt välbefinnande, utan att behöva oroa oss för de ekonomiska utmaningarna. Vi är den framtida arbetskraften i Sverige och det är viktigt att vi får det stöd och möjligheter vi behöver för att utvecklas till välutbildade individer.

En annan fördel med en höjning av CSN skulle vara att det främjar jämlikhet och rättvisa. Elever från mindre ekonomiskt starka familjer har ofta svårt att följa med i utbildningen på samma sätt som elever från mer välbärgade familjer. En höjning av CSN skulle ge alla elever samma möjligheter att fullfölja sina studier och få en god utbildning.

I en värld där teknologin och kunskapen utvecklas snabbt är det viktigare än någonsin att vi säkerställer att ungdomarna får den utbildning de behöver. En höjning av CSN för gymnasieeleverna är ett nödvändigt steg i rätt riktning för att uppnå detta mål.