Har sossarna glömt sina ideal?

I min ungdom röstade jag på sossarna för jag tyckte och antog, att de stod för trovärdighet, gemenskap och rättvisa. Den tiden är tyvärr för länge sedan förbi! Nej, nu ska det sammarbetas mellan två helt olika ideologier, menar insändarskribenten.

På dessa rop om stöd och hjälp svarar ordförande i barn- och ungdomsnämden Aguirre som ett "go dag yxskaft". Kristina  Edlund däremot verkar famla i blindo. På det hela taget förmedlas bara dysterheter, menar insändarskribenten.

På dessa rop om stöd och hjälp svarar ordförande i barn- och ungdomsnämden Aguirre som ett "go dag yxskaft". Kristina Edlund däremot verkar famla i blindo. På det hela taget förmedlas bara dysterheter, menar insändarskribenten.

Foto: Dennis Petersson/Jan Novotny

Insändare2024-02-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det går inte en dag utan att man läser om frustrationen från förskolepersonal där beskrivningen om det dagliga arbetet och dess innehåll får en att nästan gråta. Vad jag förstår handlar det inte om någon självömkan utan mer om en beskrivning om hur det faktiskt ser ut i förskolan 2024. 

På dessa rop om stöd och hjälp svarar ordförande i barn- och ungdomsnämden Aguirre som ett "go dag yxskaft". Vi gör si och så och vilket bra jobb alla gör och en massa siffror och blabla. Typiskt politikersvar från en person som själv inte behöver möta verkligheten! 

Hur vore det Aguirre om du själv klev ner från stegen och mötte alla dessa människor som inte får ihop sin vardag, varken på jobbet eller fritiden! Hur vore det om du kunde stå framför föräldrar och berätta att deras barn tyvärr inte får den hjälp och stimulans som de har rätt till med utgångspunkt från de berättelser av de som möter verkligheten varje dag samt på grund av det så kallade ekonomiska läget? 

I grund och botten handlar det bara om ekonomi och värden. I min ungdom röstade jag på sossarna för jag tyckte och antog, att de stod för trovärdighet, gemenskap och rättvisa. Den tiden är tyvärr för länge sedan förbi! 

Nej, nu ska det samarbetas mellan två helt olika ideologier. I Linköping styr Borg (M) och Edlund (S) i någon märklig form av samexistens, rött och blått om man nu vill kalla det så. Borg vet man var man har. Edlund däremot verkar famla i blindo. Det är mycket tyst omkring vad hon tycker och tänker kring de berättelser från människor i vardagen. Frustrationen kring att inte räcka till på jobbet, ekonomin som nästan är skjuten i sank. Nej, det enda som förmedlas är att ekonomin är ansträngd och vi ser röda siffror överallt. Inga framtidsutsikter eller tröstande ord här inte! 

På det hela taget förmedlas bara dysterheter. Röda siffror här och där, förskolepersonal, skolpersonal och sjukvårdspersonal måste inse att den gemensamma kostymen är för stor så nu gäller det att kavla upp ärmarna och springa fortare! Lätt att säga när man sitter med en skyhög lön, pensionsförmåner, fallskärmar och annat som bekostas av oss skattebetalare. 

I sammanhanget pumpas det in miljoner till kommunen från de kommunala bolagen vilket, om nu Corren har rätt, genererar ett överskott på dryga 300 miljoner och det ihop med det ofantliga kapital som kommunen har i kassavalvet. Fina slantar Edlund att använda till dem som behöver det mest i dessa tider, men du verkar ha glömt dina ideal!