Har Heimstaden fått storhetsvansinne?

Det verkar som att Heimstaden kan göra hur som helst och bara höja priset för garageplats, skriver en hyresgäst.

Vad består höjningen av? Är det dyrare underhåll så kan Heimstaden glömma det. Det finns inget att underhålla, menar insändarskribenten.

Vad består höjningen av? Är det dyrare underhåll så kan Heimstaden glömma det. Det finns inget att underhålla, menar insändarskribenten.

Foto: Sebastian Luuk

Insändare2024-03-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har väl ändå Heimstaden fått storhetsvansinne. Den garageplats i kallgarage vi har i dag betalar vi 310 kronor i månaden för.

Nu har Heimstaden höjt hyran till 578 kronor per månad i hyra. Är det en kompensation för att de inte fick höja den vanliga lägenhetshyran med mer än 4,95 procent? Det verkar som att de kan göra hur som helst och bara höja priset för garageplats. 

Vad består höjningen av? Är det dyrare underhåll så kan Heimstaden glömma det. Det finns inget att underhålla. Om det är kostnad för snöröjning av garageplats så såg vi hur det var i vintras. 

Nej, jag undrar vad Stångåstaden tänkte när man sålde till Heimstaden, som gång efter annan visar på att de inte är en seriös fastighetsförvaltning utan bara tänker på att tjäna så mycket pengar som möjligt.

"Ilsken garageplatshyresgäst"

Svar från Heimstaden:

Bästa hyresgäst, du undrade om Heimstaden fått storhetsvansinne som höjt priset på garageplats och om det rörde sig om kompensation för lägre hyresjustering i de generella hyresförhandlingarna. Det korta svaret är nej på båda punkterna. Anledningen till den uppjusterade hyran är flera år av utebliven justering, som inte följt inflationen som resten av samhället gjort. Vi har låtit en extern aktör kartlägga prisbilden på garage- och parkeringsplatser i hela vårt bestånd, vilket resulterat i nya hyresnivåer. 

Med det sagt så förstår vi hur det kan upplevas i sämre ekonomiska tider, det kan vi bara beklaga. Hör gärna av dig om du har fler frågor eller synpunkter, vi finns här för dig. 

Förvaltningen i Linköping