Hälften har fria bussresor för äldre – men inte här

Även äldre som har bil har sett fram emot fria bussresor en del av dagen. De skulle välja att åka buss i stället, särskilt nu när bensinen är så dyr, menar insändarskribenten.

Hade inte Miljöpartiets två ledamöter bättre framförhållning än så, när en så viktig fråga om bland annat miljön skulle avgöras, frågar sig insändarskribenten.

Hade inte Miljöpartiets två ledamöter bättre framförhållning än så, när en så viktig fråga om bland annat miljön skulle avgöras, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Christer Kustvik

Insändare2022-06-10 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hälften av Sveriges kommuner har fria bussresor i någon form för seniorer. Men under senaste fullmäktigemöte i Linköping röstades förslaget ned om fria bussresor en del av dagen för personer över 70 år som bor i kommunen.

Röstningen var så jämn att Lars Vikinge (C) som ordförande fick avgöra förslaget. Han röstade nej och fick applåder av sin kompisar i Alliansen! Visar Alliansen med detta sin syn på äldre personer? 

Två av Miljöpartiets ledamöter lämnade mötet i förtid på grund av att de saknade barnvakt. Hade de inte bättre framförhållning än så, när en så viktig fråga om bland annat miljön skulle avgöras? Även äldre som har bil har nämligen sett fram emot fria bussresor en del av dagen. De skulle välja att åka buss i stället, särskilt nu när bensinen är så dyr. 

Själv skulle jag åka till gymmet och simhallen flera gånger i månaden som innan pandemin. Det är med tvekan för alla dessa elsparkcyklister som härjar i stan, som jag ger mig ut på cykeln. Brutna ben och andra skador vid krockar är en katastrof för de äldre som drabbas och som leder till att de kanske tvingas söka sig till ett äldreboende ...