Hala företagsflaggan vid Alvastrahus

En företagsflagga passar absolut inte in i ett radhusområde med hyresrätter beläget mitt i ett villaområde, skriver en hyresgäst vid Alvastrahus.

I stället för att se en blågul vimpel vaja i vinden ska vi hyresgäster nu titta på en företagsflagga, skriver en hyresgäst.

I stället för att se en blågul vimpel vaja i vinden ska vi hyresgäster nu titta på en företagsflagga, skriver en hyresgäst.

Foto: Privat

Insändare2022-04-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alvastrahus är omgivet av villor och består av tre längor med hyresrätter i form av radhuslägenheter. Alvastrahus ägs av det kommunala bostadsbolaget Ödeshögsbostäder oftast förkortat till Öbo. 

Centralt placerat finns till oss hyresgästers stora glädje en flaggstång där antingen en blågul svensk vimpel eller svenska flaggan normalt vajar i vinden. Den blågula vimpeln har passat extra bra de senaste två månaderna då den även representerat de ukrainska färgerna och kunnat ses som en hyllning till det ukrainska folkets lidanden.

Tyvärr har Öbo beslutat att det är "färdigvimplat" vid Alvastrahus för förra veckan halade de vimpeln och hissade i stället Öbos företagsflagga! Ett tilltag som gjordes för ett antal år sedan vilket väckte starka protester bland hyresgästerna då precis som det gör nu. I stället för att se en blågul vimpel eller en blågul flagga vaja i vinden ska vi hyresgäster när vi går ut på våra uteplatser för att njuta av det vackra vädret eller titta ut genom våra fönster se en företagsflagga vaja i vinden!

Företagsflaggor passar vid företaget i frågas kontor, fabriker, verkstäder, serviceinrättningar etcetera, alltså fastigheter där företaget bedriver verksamhet med egen eller inhyrd personal. En företagsflagga passar absolut inte in i ett radhusområde med hyresrätter beläget mitt i ett villaområde. Inga av de villaägare som bor runt om och som är egna företagare skulle komma på tanken att hissa sin företagsflagga på sin flaggstång.

Öbo har ingen egen verksamhet befolkad med egen personal i Alvastrahus vilket möjligen skulle kunnat motivera tilltaget med att hissa en företagsflagga.

Snälla Öbo, vänligen hala er företagsflagga och låt oss hyresgäster få tillbaka vår blågula vimpel de dagar svenska flaggan inte ska vara hissad.