Ha kvar planen i Stångån!

Vattenpolo som spontanidrott fanns i mindre än två veckor

Insändare 21 juli 2022 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Spelar man fotboll, basket, basket, hockey tennis eller bandy finns det många platser i Linköping där man spontant kan gå och utöva sin sport. Ibland får man ha lite fantasi och justera reglerna eller materialet något men ofta finns det lösningar.

Vattenpolo fanns det möjlighet att spela i badsjön på Tinnis tidigare. Där låg den en liten plan i ena hörnet hela sommaren som man fick spela på. Nu är inte sjön kvar. Inför, och drygt en vecka efter, SM-veckan låg det en fantastiskt fin liten plan i Stångån som var mycket uppskattad. Det var första gången (vad jag vet) som möjligheten fanns att utöva vattenpolo som spontanidrott utan att behöva betala inträde till Tinnis eller betala en medlemsavgift till en förening och vänta på att sim-anläggningen stänger för att då kanske få spela lite om det inne hunnit bli för mörk eller kallt.

Ha kvar planen Stångån! Det främjar folkhälsan, simkunnighet, umgänge, lockar folk till stångån. Själv spenderade jag bokstavligt talat minst en timma varje dag på eller runt planen efter det att SM-veckan var över. Några gånger ensam men oftast tillsammans med andra. Det var spelare i alla möjliga åldrar ifrån 14 till 40+.

Nu finns det ingenstans att ta vägen tyvärr om man inte orkar vänta till klockan 20:00 eller kanske 21:00 ibland när allmänheten lämnat Tinnis. Och det är dyrt att hyra banor där när man oftast bara behöver plats att lägga i ett mål för att kunna ha kul.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa