Ge oss forskare – inte klimatpsykologer

Insändare2022-03-11 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nej tack! Vi behöver absolut inga klimatpsykologer att avlöna med våra skattepengar. Sluta upp med att skrämma alla människor och då speciellt de yngre med denna klimathysteri. 

Ja, visst har mänskligheten påverkat vårt klimat, lustigt vore det annars. Enbart det faktum att vi nästan nu är dubbelt så många levande själar på vårt jordklot än för hundra år sedan, gör ju med viss automatik att dubbelt så mycket CO2 också kommer ut i naturen.

Vårt riktigt stora hot är att vi förstör vår natur med alla olika sorters kemiska medel i form av pesticider, insekticider och annan skit som vi strör omkring oss och som inte ger oss ett naturligt sett att fungera.

Vår värld kan liknas vid ett hermetiskt tillslutet glasrör i vilket ett antal bakterier och några brödsmulor stoppats in i innan tillslutningen. Först går tillväxten sakta för bakterierna, men accelererar sedan i snabb takt för att när nedsmutsningen tagit överhanden och brödsmulorna tagit slut – snabbt går utför. Till den processen behövs inga klimatpsykologer, utan välutbildade forskare och lika välutbildade ledare som kan förmedla till allmänheten under vilka livsbetingelser vi lever.