Ge oss en trygg vardag i Berga centrum

Berga centrum är känt för skjutningar och knarklangning. På vintrarna dessutom mörkt, oplogat, osandat och ett elände att släpa barnvagn och rollator i.

Insändare2021-12-27 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vintern började på luciadagen. Vi med rollator och barnvagnar tvingades ut från gångvägen bakom mataffären för att trampa i en skitig, slaskig snövall och skorna fylldes av en kall, blöt sörja. Den ytterst smala stigen för gående är alltid blockerad av varubilar som levererar till matbutikens bakdörr. Varubilen fyller hela gångvägen och tar god tid på sig, tar en rök och pratar. Under tiden tvingas gående klättra över snökanter och ut på en ojämn, halkig gräsmatta. Några går i rabatten närmast huset. I går i mörkret kom en ung pappa med bebis släpande barnvagnen baklänges för att få någon styrsel. Hopplöst, suckade han.

Denna gångväg används av hundratals personer varje dag. Föräldrar hämtar på förskola. Funktionshindrande går till vårdcentralen. För några år sedan fanns betongsuggor som tvingade varubilarna att lasta ur tidigare och dra varorna på rullvagn till butiken. Men, suggorna bara försvann en natt! Ni vet, sånt händer i Berga! Sätter bostadsbolaget upp en vägbom, så ligger den avsågad på marken nästa morgon. Häftigt att bo i Berga. 

Vintereländet har vi dragits med i minst tio år. Kan det vara så svårt att asfaltera gräsmattan bredvid gångvägen så att fotgängare får plats och inte bara varubilar? Vart tog betongsuggorna vägen? Ta fram dem och ställ upp! Man blir så trött på vissa kommunalråd med plastgranar. Berga skall ju rustas upp för 80 miljoner. Skall pengarna gå enbart till de kriminella? Vi hederliga skattebetalare borde väl få någon krona? Gör något innan det händer en olycka på gångvägen. Mörker, backande varubilar, barnvagnar, halka, och rollatorer är ingen bra blandning. Ge oss en trygg vardag.