Ge barnen den utbildning de behöver

Lämna fritidsaktiviteterna till idrottsföreningar, kulturskolor och andra organisationer, skriver insändarskribenten.

Vi lever nu med en skola där profiler och skolpeng (elevpeng) styr och fjärmar människor från varandra, skriver insändarskribenten.

Vi lever nu med en skola där profiler och skolpeng (elevpeng) styr och fjärmar människor från varandra, skriver insändarskribenten.

Foto: JESSICA GOW / TT

Insändare2023-07-07 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Profilklasserna borde avskaffas" (29/6):  

Tack, ”För barnens framtid” för din viktiga insändare. Den fick tyvärr bara ett litet vänsterhörn av åsiktssidan, så troligtvis gick den många förbi. Frågan gällde profilklassers vara eller inte vara. I debatten blev det dessutom ofta fråga om kommunens profil och skolans profil. Var kom barnen in? Låt skola vara skola och ge barnen den utbildning de behöver för ett samhälle som blir allt svårare att leva i. Lämna fritidsaktiviteterna till idrottsföreningar, kulturskolor och andra organisationer. Det finns många, som vill ta hand om dem och vi i vårt land har sen gammalt varit duktiga på den delen. Vi lever nu med en skola där profiler och skolpeng (elevpeng) styr och fjärmar människor från varandra. Kommuner saknar pengar, skolor läggs ner och utbildade lärare söker andra jobb, samtidigt som skolkoncerner tjänar över 200 miljoner kronor och utländska företag och organisationer knackar på våra skoldörrar för att få del av våra skattepengar genom att öppna egna skolor med profiler, som vi kanske inte vill ha, men inte kan styra över i en oviss framtid. Barnen, alla barn, är grunden för ett fungerande framtida samhälle.