Gangsterrappen – ett hån mot laglydiga medborgare

Den text som dessa rappare framför är ju ett hån mot samhället och laglydiga medborgare. Vilken signal ger detta till ungdomar, frågar sig insändarskribenten.

Insändare2021-11-09 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln ”Vem bär ansvaret för brutaliseringen?” (3/11):
Mycket bra artikel, Johnny Ludvigsson!
Instämmer till 100 procent och vill dessutom kommentera det orimliga i att under 11 år ge Lars Vilks ständig livvakt dygnet runt. Kan det vara samhällsekonomiskt försvarbart?
Har man skapat en konst som retar upp en hel religion får man väl stå för det och inte kräva att vi skattebetalare ska skydda honom dygnet runt till en kostnad av hundratals miljoner.
Vi har ett stort antal kvinnor i landet som återkommande blir hotade till livet och i värsta fall mördade av före detta eller nuvarande män. Inte får de livvakt. De får inte ens möjlighet till skyddat boende eller skyddad identitet.
Är konstnärens liv så mycket mer värt? Likhet inför lagen.


Likaså glorifieringen av dessa gangsterrappare. En ”vanlig” skjutning någonstans i Sverige är numera så vanlig att det bara blir en liten notis i rikspressen – om det inte gäller en kändis, även en kriminell sådan. Då svämmar media, med kultursidorna i spetsen, över av hyllningar.
Den text som dessa rappare framför är ju ett hån mot samhället och laglydiga medborgare.
Vilken signal ger detta till ungdomar?
Tack för ditt inlägg, Johnny!