Galet poängsystem för att få en studentlägenhet

Poängen borde börja räknas från och med att anmälan gjorts då man fått sitt antagningsbesked och tackat ja till studieplats, menar insändarskribenten.

Mycket stressande för dessa elever att leva i "kappsäck" och det påverkar även deras studier till det sämre, menar insändarskribenten.

Mycket stressande för dessa elever att leva i "kappsäck" och det påverkar även deras studier till det sämre, menar insändarskribenten.

Foto: Joakim Blomqvist

Insändare2024-09-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såg en tv-intervju med studentbostäders vd angående tillgänglighet på studentlägenheter i Linköping. Han sa att läget var gott och att det finns tillgängliga bostäder.

Men det verkar vara tämligen svårt med tanke på det poängsystem som tillämpas. Till de lägenheter som nu ligger ute till förhyrning måste man ha minst 170 och upp till över 1 400 poäng.

Helt sjukt att man kan anmäla sig till poängsystemet redan när man är 17 år och inte över huvud taget vet om man ska/eller kommer in på LiU. Jag vet om att man inte får en lägenhet om man inte studerar vid LiU, men det poängsystemet som nu tillämpas är ändå helt galet.

De som kommer ifrån andra län och inte vet om detta poängsystem har inte en tanke på att anmäla sig innan de fått sitt antagningsbesked. De har kanske sökt till flera städer och vet inte innan vilket universitet de blir antagna till. För dem tar det nu uppemot sex månader innan de över huvud taget blir erbjudna en lägenhet. Mycket stressande för dessa elever att leva i "kappsäck" och det påverkar även deras studier till det sämre, när de inte vet om/när de får lägenhet. 

Poängen borde börja räknas från och med att anmälan gjorts då man fått sitt antagningsbesked och tackat ja till studieplats. Detta borde vara mest rättvist och alla får då samma chans till en lägenhet.