Satsa på Stångån och gör området mer attraktivt

Vi har en stor yta med plats för utveckling vid hamnen och detta skulle locka både turister via Göta kanal att segla in i Linköping, men även våra egna Linköpingsbor, menar insändarskribenten.

Som Linköpingsbo är jag stolt över min stad och jag tror att en utveckling av Stångån skulle bidra till att göra den ännu mer attraktiv, menar insändarskribenten.

Som Linköpingsbo är jag stolt över min stad och jag tror att en utveckling av Stångån skulle bidra till att göra den ännu mer attraktiv, menar insändarskribenten.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2023-02-02 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag skriver för att uttrycka min frustration över det outvecklade tillståndet av Stångån i Linköping. Som en av stadens viktigaste vattendrag borde Stångån vara en plats för rekreation, sport och vila. Tyvärr är detta inte fallet i dag.

Stångån saknar tillräckligt med grönområden, parkbänkar och promenadstråk, men även bostäder. Dessutom är det svårt att ta sig ner till vattnet på många ställen på grund av brant terräng eller bristande tillgänglighet. Detta gör att det är svårt för människor att njuta av vattnets skönhet och det är en skam att en så viktig naturresurs inte tas tillvara på ett tillfredsställande sätt.

Vi har en stor yta med plats för utveckling vid hamnen och detta skulle locka både turister via Göta kanal att segla in i Linköping, men även våra egna Linköpingsbor. Att fräscha upp Stångån är ett stort projekt, men de möjligheter som tillförs är oändliga. 

Som Linköpingsbo är jag stolt över min stad och jag tror att en utveckling av Stångån skulle bidra till att göra den ännu mer attraktiv. Det är dags att ta ett steg framåt och göra något åt det här problemet.