Försök att hushålla med de pengar som finns

Apropå att regeringen nu aviserar skattehöjningar för ”vanligt folk” på grund av att man nu börjar skönja botten på skattkistan så anar man att nu är det fara å färde.

Insändare 22 juni 2021 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om nu staten finner det problematiskt att folk lägger undan lite av sin redan beskattade inkomst, på i detta fall ISK (investeringskonto) och därmed lite försöker trygga sin egen framtid, varför då inte börja med att skärskåda sig själva?

Om nu inkomstklyftorna ökar så kan man ju föregå med gott exempel och hålla igen sina egna löner och förmåner. Det skulle få den positiva effekten att man minskar statens utgifter, och kom nu inte dragande med att ”vi är så få så att det gör ingen skillnad”. 

Det finns all anledning att hålla igen på löneutrymmet för all byråkratisk verksamhet för att i stället belöna dem som utför ett faktiskt handgripligt jobb och då tänker jag givetvis på ”fotsoldaterna” inom sjukvården, brand- och räddningsverksamheten och givetvis polisen i yttre tjänst. 

Försök att hushålla med de pengar som finns innan ni suktar efter mer av folks surt förvärvade slantar. Jag får onekligen känslan av att staten anser att pengarna är deras och att vi ska vara väldigt tacksamma för de skärvor vi får behålla.

Ämnen du kan följa