Jag har tröttnat på 11-timmarsdagar för barnen

Vi som arbetar inom förskolan ska inte säga något till vårdnadshavare, men att se dem sitta och fika eller shoppa kläder när jag vet att barnet är på förskolan är inte okej, skriver en pedagog.

Vill inte vårdnadshavare ha kvalitetstid med sina barn längre, frågar sig en pedagog.

Vill inte vårdnadshavare ha kvalitetstid med sina barn längre, frågar sig en pedagog.

Foto: Kallestad, Gorm

Insändare2023-11-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

#för varje barn är Linköpings kommuns ledord för oss som arbetar i förskolan. Enligt barnkonventionen och läroplanen för förskolan har barn rätt till vila/återhämtning. 

Många barn orkar inte dessa långa dagar de har fått, 06.30–17.30, 5 dagar i veckan. Vårdnadshavare vill inte att barnen ska sova på dagen, då kan de inte sova på kvällen. Men de orkar inte hålla igång alla dessa timmar med cirka 20 andra barn.

Hur kommer det sig att barnens tillsynstider har ökat så pass mycket? Snälla Linköpings kommun, ta ansvar för #för varje barn någon gång, begär in scheman från vårdnadshavarna. 

Vi som arbetar inom förskolan ska inte säga något till vårdnadshavare, men att se dem sitta och fika eller shoppa kläder när jag vet att barnet är på förskolan är inte okej! Vill inte vårdnadshavare ha kvalitetstid med sina barn längre? 

Jag blir trött på denna tystnadskultur inom förskolan.