Förr var det en plaskdamm, nu är det en grusgrop

Kommunen har svarat att det är för dyrt att hålla igång plaskdammar, men det är ju en sanning med modifikation, skriver insändarskribenten.

Kommunen har svarat att det är för dyrt att hålla igång plaskdammar, men det är ju en sanning med modifikation, skriver insändarskribenten.

Foto: Samuel Zurawski

Insändare2023-07-18 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kan någon förklara varför man lagt igen plaskdammen nedanför Tannefors sluss och fyllt den med grus?

Jag blir så trött på alla dumhet som kommunen ägnar sig åt.

Kommunen har svarat att det är för dyrt att hålla igång plaskdammar, men det är ju en sanning med modifikation. "Man får vad man betalar för". Det finns mängder med saker som kommunen lägger pengar på och som inte fyller någon funktion. Närliggande exempel är de tre "äggen" i rännan för vattenfallet som varit ut funktion fler år. Antagligen en konstnärlig utsmyckning, men ingen jag frågat tycker att det är en utsmyckning som förhöjer vattenrännans estetik. Jag tycker att det ser bedrövligt ut.

I Johannelund finns en jättefin fungerande plaskdamm. I Magistratshagen dito, om den nu är åtgärdad efter något problem.

Före detta plaskdammen nedanför Tannefors sluss är idag fylld med grus istället för vatten. Om det nu är så svårt och dyrt att ha vatten i den anser jag att den istället ska fyllas med vit havs-sand. Då kan barnen ha den som sandlåda och man kan spela kula, kanske spela boul, solbada med mera i den, och därmed fyller den en funktion. På förfrågan säger kommunen att man idag kan göra ovanstående i den, men det är ju inte sant.

"Mycket var bättre förr...trots att ekonomin var sämre!" Förklara det, den som kan.

Ta bort gruset och ersätt det med vatten eller åtminstone vit havs-sand.