Förnya Kinda hundklubb

Hundägare i Kinda bör få bättre möjligheter att träna med sina hundar, tycker skribenten.

Hundägare i Kinda bör få bättre möjligheter att träna med sina hundar, tycker skribenten.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Insändare2018-10-20 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns bara en hundklubb i hela Kinda, och den ligger utanför Kisa. Det finns inte många kurser att gå på, men de kurser som finns är mest lydnad. Jag tränar agility med min hund och den kursen som finns just nu är en fortsättningskurs men jag har kommit längre än så för att gå på den. Det finns inte många hinder så man kan inte direkt göra någon bana av det. Planen man är på är för liten för att hunden ska få någon motion och man får för lite plats om det kommer fler som vill träna.

Jag måste åka till Linköping för att kunna gå på kurs eller ens träna. Jag har inte någon bil så mina föräldrar måste skjutsa mig och då blir det dyrt för dem med bensin. Det är inte heller bra för miljön att man åker bil. Jag kan ta tåget/bussen in till Linköping men det går ingen buss till hundklubben och det är för långt för att gå från närmaste hållplats.

Jag vill att den hundklubb som redan finns ska renoveras och att planen ska förnyas och bli större. Det här leder även till att fler får jobb om det blir fler kurser och då blir det fler jobbtillfällen. Då får klubben in pengar eftersom man betalar för att gå på kurserna, och kan fortsätta att driva klubben framåt så att den blir större och fler börjar träna och kanske även ungdomar. Då får de mer aktivering och fokuserar bättre i skolan.

Hundälskaren

Läs mer om