Förbjud slöjor för flickor upp till årskurs sex

För mig måste svenska lagar grundas på seder och bruk i vårt land och inte på andra länders traditioner, menar insändarskribenten.

För mig måste svenska lagar grundas på seder och bruk i vårt land och inte på andra länders traditioner, menar insändarskribenten.

Foto: Martina Holmberg/TT

Insändare2022-12-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om vuxna kvinnor väljer att bära slöja måste det vara deras egna beslut. De måste vara medvetna om att de fråntar sig själva möjlighet till vissa arbeten och andra aktiviteter där slöja inte är tillåten. 

Undrar varför Högsta förvaltningsdomstolen inte kan säga nej till huvudduk i förskolor och grundskolor. Det saknas lagstöd? För mig handlar det mera om okunskap hos myndigheten. För mig måste svenska lagar grundas på seder och bruk i vårt land och inte på andra länders traditioner.

I Koranen och andra religiösa texter nämns slöja endast i samband med kvinnor. Pojkar och flickor är barn upp till puberteten, därefter nämns flickor som kvinnor. Både myndigheter, föräldrar, lärare och andra vuxna borde inse det absurda i att små flickebarn tvingas bära huvudduk i vårt land. Förbjud dok för både lärare och elever i våra skolor upp till och med årskurs sex.

Våra små flickor måste få leva och växa upp på samma villkor som gäller för pojkarna.