Förbjud fyrverkerier i bebyggda områden

Mitt förslag är att Linköpings kommun förbjuder allt skjutande och fyrverkerier i kommunens bebyggda områden, menar insändarskribenten.

Insändare2022-01-05 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trots alla uppmaningar och förbud mot att avfyra fyrverkerier i tätbebyggda områden så var det mycket kraftiga batterier som avfyrades på nära håll i bostadsområden i Linköping. 

I mitt område Malmslätt var det mycket kraftfullare än på många år. De som avfyrade dessa hade säkerligen inte polistillstånd eller den kompetens som behövs för att använda dessa.

Jag har talat med hundägare i området och flera av dem bävade inför nyårsnattens smällande. Själva har vi katt och han sprang ut i en skogsdunge och gömde sig och kom inte hem förrän en och en halv timme efter sista smällen.

Mitt förslag är att Linköpings kommun förbjuder allt skjutande och fyrverkerier i kommunens bebyggda områden. Sedan kan Linköpings kommun ordna ett stort offentligt fyrverkeri på någon avskild plats, till exempel Sviestads motorstadium dit hågade kan åka och se spektaklet. 

Ett annat bra förslag är att bussa ut alla stollar som måste bränna av fyrverkerier till Kvarns skjutfält och ta med deras pjäser i en bombsäker släpvagn. Ta med personal från räddningstjänsten så att ingen flyger i luften när de bränner av batterierna.