Föräldraskapet brister

Efter senaste dagarnas mycket intressanta och uppseendeväckande artiklar om A-traktorförare kan jag inte låta bli att fundera på vår roll som föräldrar.

Insändare2021-04-17 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Polisen som övervägde orosanmälan till kommunen på grund av reaktioner från föräldrar de möter när de berättar om 16-åringars beteende borde göra just det, orosanmäla. 

Kan inte föräldrar inskärpa lag och ordning hos ungdomar utan i en del fall försvara och rentav uppmuntra, då har man verkligen brustit i föräldraskapet.

Att köra runt i höga hastigheter med fara för andra, stå och burna eller spela så högt man kan på stereon klockan tre på natten och väcka oss som vill sova, är ett otyg som ska bestraffas hårt – av polisen i form av böter och beslagstagning – men även hemma av föräldrar. Föräldrar som nog är glada att just de får sova klockan tre på natten och slipper bli störda. 

Å andra sidan finns fantastiska exempel. Samma dag som första delen i den här artikelserien hade Corren även en artikel om Alex som sopar gatorna där han bor, tränar och gillar naturen. Garanterat finns det säkert goda föräldraförebilder där och sådana ungdomar ger hopp för samhället och mänskligheten.