Sätt gränser för era barn – få slut på galenskapen

När galenskapen gått så långt att polis/vakter behöver ta hand om ansvarslösa föräldrars ungar gång på gång, då behöver nog även de vuxna omhändertas, menar insändarskribenten.
När galenskapen gått så långt att polis/vakter behöver ta hand om ansvarslösa föräldrars ungar gång på gång, då behöver nog även de vuxna omhändertas, menar insändarskribenten.

Rejäla kännbara straff, oavsett ålder, som verkligen gör nytta, är det minsta otrygga medborgare kan begära. I stället är straffet ett evigt daltande, menar insändarskribenten.

Insändare 22 september 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har ett land som trasas sönder mer och mer – för varje år som går. Oavsett vilka långsamma och naiva politiker, eller vilken partitillhörighet som står högst upp på "piedestalen", så klarar de inte av att ta hand om landets allvarliga, långtgående problem, som i stället får eskalera med väldig fart!

Står de inte som statyer och tittar på, lägger de energin på att skylla på varandra, där riksdagen mer och mer känns som en sandlåda! När tafatthet och slapphet inom det mesta får ta över och alla tänkbara brott får blomstra vidare, där knappast någon förövare får vad de förtjänar eller behöver stå för några konsekvenser av sitt handlande, så undrar man? Vad ger detta för signaler? 

Rejäla kännbara straff, oavsett ålder, som verkligen gör nytta, är det minsta otrygga medborgare kan begära. I stället är straffet ett evigt daltande, så att de kan fortsätta sin negativa bana utan några som helst problem! 

Lagar och rättsväsendet är ett enda stort skämt! Att tillåta i princip vad som helst, utan några gränser, är ett annat allvarligt problem som ständigt överskrids av de som utnyttjar detta och som får negativa konsekvenser. 

Skolans kaos är ett av alla exempel. När föräldrar tror sig kunna lärarnas arbete bättre än att samverka. Ansvar, skyldigheter och sunt förnuft – existerar dessa självklarheter över huvud taget längre? Svaret är mycket dåligt, då det mesta läggs på samhället! Som förälder med barn/tonåringar är det en skyldighet och ett ansvar att ta hand om barnen och uppfostra dem! Att lära dem rätt och fel, visa respekt och sätta gränser, är några av dessa självklarheter som ingår! 

När galenskapen gått så långt att polis/vakter behöver ta hand om ansvarslösa föräldrars ungar gång på gång, då behöver nog även de vuxna omhändertas? Kostnaderna för all förstörelse kan de som orsakar detta stå för!

Jag vet inte på vilken planet våra folkvalda politiker befinner sig, men det är inte densamma som där verkligheten utspelar sig!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa