Stoppa knarket – inte 15-åringar i A-traktorer

När polisen lägger resurser på att bötfälla 15-åringar för att de kör med tonade framlyktor eller otydlig registreringsskylt känns det som ett prioriteringsfel i dagens läge, skriver en förälder.

Felprioriterat av polisen, menar en förälder i Åtvidaberg.

Felprioriterat av polisen, menar en förälder i Åtvidaberg.

Foto: Arkiv: Polisen / TT-Bild

Insändare2023-05-03 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Knarket flödar i Östergötland, så även i små orter som Åtvidaberg. Mina barn som går och har gått på Alléskolan vet vilka som använder och vilka som säljer narkotika. Just nu är det kristall som gäller. De har även koll på att det är hur enkelt som helst att köpa just kristall genom appar som snapchat med flera.

Så varför väljer polisen att göra en jätteinsats mot A-traktorer i bland annat Åtvidaberg? Missförstå mig rätt, det är helt okej att göra insatser mot de A-traktorer som är manipulerade för att kunna köras nästan lika fort som en vanlig bil. Men när polisen lägger resurser på att bötfälla 15-åringar för att de kör med tonade framlyktor eller otydlig registreringsskylt känns det som ett prioriteringsfel i dagens läge.

Tror att den infon som mina barn har skulle räcka för att starta en utredning om knarket om det nu är det som saknas för tuffare insatser mot framför allt kristall.