Linköping sportcenter stÀnger ute vÄra barn

Vi tillhör en familj som lÀnge trÀnat bÄde tennis och paddel i sportcenters lokaler. Det Àr slut med det nu. Ett företag som gör detta mot vÄra barn och ungdomar vill vi inte stödja, skriver en förÀlder.

SÀllan har vÀl ett beslut av en aktör stridit sÄ i grunden mot idrottens grundlÀggande idéer om barns och ungas möjlighet till idrottande, menar insÀndarskribenten.

SÀllan har vÀl ett beslut av en aktör stridit sÄ i grunden mot idrottens grundlÀggande idéer om barns och ungas möjlighet till idrottande, menar insÀndarskribenten.

Foto: Peter Calén

InsÀndare2022-11-11 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Linköpings sportcenter har nyligen kastat ut Linköpings tennisklubb frÄn att hyra tennisbanor för barn- och ungdomsverksamhet. Nu stÄr flera hundra barn utan möjlighet att utöva sin idrott. Det enkla skÀlet till detta Àr girighet hos Àgarna till Linköpings sportcenter.

SÀllan har vÀl ett beslut av en aktör stridit sÄ i grunden mot idrottens grundlÀggande idéer om barns och ungas möjlighet till idrottande som det som sportcenter fattat. De Àr tydliga med att de vill öka sin ekonomiska vinst och lÄter det gÄ ut över hundratals barn.

Det Àr inte heller sÄ att det Àgarna till sportcenter lidit ekonomisk de senaste Ären. De senaste tre Ären har företaget gÄtt med cirka 5 miljoner i vinst och vid sidan av lön tagit ut cirka 3,3 miljoner i aktieutdelning (kÀlla Alla Bolag). SÄ det Àr inte pÄ nÄgot sÀtt ett företag som haft det svÄrt ekonomiskt som nu kastar ut barn och ungdomar.

Vi tillhör en familj som lÀnge trÀnat bÄde tennis och paddel i sportcenters lokaler. Det Àr slut med det nu. Ett företag som gör detta mot vÄra barn och ungdomar vill vi inte stödja.

Sportcenters Àgare borde skÀmmas över sitt agerande och all heder till ledare och trÀnare i Linköpings tennisklubb som gör sitt bÀsta för att ge barn och ungdomar en möjlighet att fÄ en aktiv och utvecklande fritid!

Paddel- och tennisfamiljen

Svar frÄn Linköping sportcenter:

VÄrt avtal med Linköping TK löpte ut 30 juni 2022. Vi har subventionerat klubbens tider under 12 Är med cirka 2,5 miljoner och Àven sponsrat olika spelare frÄn klubben. Vi har bÄde före och efter avtalet löpte ut informerat politiker i Linköpings kommun, kommundirektör samt kultur- och fritidschef utan nÄgot gehör.

Vi bedriver sjÀlva tennistrÀning för barn, ungdomar och vuxna i vÄrt systerbolag Linköping Tennisakademi. Vi har en utomordentlig kompetens med trÀnare som bland annat varit bÄde juniorlandslagstrÀnare och svenska mÀstare. Alla som önskar trÀna tennis Àr mycket vÀlkomna.

Rikard Green, vd, Linköping sportcenter