Linköping sportcenter stänger ute våra barn

Vi tillhör en familj som länge tränat både tennis och paddel i sportcenters lokaler. Det är slut med det nu. Ett företag som gör detta mot våra barn och ungdomar vill vi inte stödja, skriver en förälder.

Sällan har väl ett beslut av en aktör stridit så i grunden mot idrottens grundläggande idéer om barns och ungas möjlighet till idrottande, menar insändarskribenten.

Sällan har väl ett beslut av en aktör stridit så i grunden mot idrottens grundläggande idéer om barns och ungas möjlighet till idrottande, menar insändarskribenten.

Foto: Peter Calén

Insändare2022-11-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Linköpings sportcenter har nyligen kastat ut Linköpings tennisklubb från att hyra tennisbanor för barn- och ungdomsverksamhet. Nu står flera hundra barn utan möjlighet att utöva sin idrott. Det enkla skälet till detta är girighet hos ägarna till Linköpings sportcenter.

Sällan har väl ett beslut av en aktör stridit så i grunden mot idrottens grundläggande idéer om barns och ungas möjlighet till idrottande som det som sportcenter fattat. De är tydliga med att de vill öka sin ekonomiska vinst och låter det gå ut över hundratals barn.

Det är inte heller så att det ägarna till sportcenter lidit ekonomisk de senaste åren. De senaste tre åren har företaget gått med cirka 5 miljoner i vinst och vid sidan av lön tagit ut cirka 3,3 miljoner i aktieutdelning (källa Alla Bolag). Så det är inte på något sätt ett företag som haft det svårt ekonomiskt som nu kastar ut barn och ungdomar.

Vi tillhör en familj som länge tränat både tennis och paddel i sportcenters lokaler. Det är slut med det nu. Ett företag som gör detta mot våra barn och ungdomar vill vi inte stödja.

Sportcenters ägare borde skämmas över sitt agerande och all heder till ledare och tränare i Linköpings tennisklubb som gör sitt bästa för att ge barn och ungdomar en möjlighet att få en aktiv och utvecklande fritid!

Paddel- och tennisfamiljen

Svar från Linköping sportcenter:

Vårt avtal med Linköping TK löpte ut 30 juni 2022. Vi har subventionerat klubbens tider under 12 år med cirka 2,5 miljoner och även sponsrat olika spelare från klubben. Vi har både före och efter avtalet löpte ut informerat politiker i Linköpings kommun, kommundirektör samt kultur- och fritidschef utan något gehör.

Vi bedriver själva tennisträning för barn, ungdomar och vuxna i vårt systerbolag Linköping Tennisakademi. Vi har en utomordentlig kompetens med tränare som bland annat varit både juniorlandslagstränare och svenska mästare. Alla som önskar träna tennis är mycket välkomna.

Rikard Green, vd, Linköping sportcenter