För lång väntan på att få covidbevis

Nu när det är högaktuellt att kunna skaffa covidbevis för att gå på konserter, hockeymatcher med mera, så måste det på ett enkelt och smidigt sätt även gälla de personer som inte har ett bank-ID.

Insändare2021-12-20 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jovisst, det man ska göra då är att skicka in en blankett till E-hälsomyndigheten och därefter få sitt bevis hemskickat på posten. Problemet är att det tar alldeles för lång handläggningstid innan man får sitt covidbevis, så datumet för den tillställning man köpt biljett till hinner passera.


Det är omöjligt att komma fram på telefon till E-hälsomyndigheten, trots att jag försökt ringa åtskilliga gånger under fyra dagar. Jag har även skickat fyra mejl utan att få något svar. Det här är ett problem som säkert många flera än jag har råkat ut för. Förstår att trycket på E-hälsomyndigheten är mycket stort nu och att många är i behov av att komma i kontakt med dem. Därför tycker jag att de bör utöka med flera telefonnummer och flera som kan besvara samtal och mejl, då covidbevis är ett krav för att kunna närvara på olika tillställningar.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om