Fler kovändningar att vänta

Anders Ygeman
Anders Ygeman

Insändare 11 augusti 2022 17:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Satte mig framför TVn för att kolla på Aktuellt för att ta del av vad som kan ha utspelat sig i världen under det gånga dygnet. Efter att vi fått följa den med säd lastade fraktbåten från Odessa till Istanbul (påminde inte lite om Kurt Olssons journalistiska bragd då han mötte Stockholmståget som anlände till Göteborg) så fick vi se en debatt mellan en vänsterpartist och Anders Ygeman. 

När väl Anna Hedemo pratat färdigt så fick vänsterkillen ange varför man inte ska försöka minska andelen invandrare i de utsatta områdena. När Ygeman sedan fick ordet, och sedan aldrig släppte det, så infann sig en konstig känsla. Är detta en socialdemokrat? Jag väntade bara på stunden då Ygeman skulle ta ett nappatag i sitt eget ansikte och resolut dra av sig siliconmasken och vips stå där som en livs levande Jimmie Åkesson. Men det visade sig att det faktiskt var Anders Ygeman som utan att rodna använde SDs retorik som fram tills nu varit rasistisk. 

Men är det valtider så kan man tycka vad som helst. Bra att veta eftersom samma kovändningar är att vänta under kommande mandatperiod och då är vallöften inget värda.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa