Få slut på missbruket av narkotika

Tullverket måste få mer resurser att stoppa inflödet av narkotika, menar insändarskribenten.

Tullverket måste få mer resurser att stoppa inflödet av narkotika, menar insändarskribenten.

Foto: Josefine Stenersen/SvD/TT

Insändare2024-04-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För att få slut på allt skjutande och alla sprängningar i hela Sverige, på grund av maktstrider mellan kriminella nätverk, så har polisen en nästan omöjlig uppgift om inte missbruket av narkotika får ett slut! 

Alla som bor i Sverige måste hjälpas åt att få slut på missbruket av narkotika. Det är egentligen det enda som får bort de kriminella nätverk som säljer narkotika och även maktstrider mellan dessa. Detta ansvar gäller alla personer, familjer, skolor, myndigheter, arbetsplatser, sociala forum, föreningar som måste hjälpas åt, annars får vi inget slut på detta. 

Tullverket och Postnord måste få mera resurser att stoppa inflödet av narkotika. Skolan behöver också tidigt info om hur allvarligt det är att börja med droger. Till exempel att kroppen bryts ned, att man kan få psykiska sjukdomar och även avlida på grund av missbruk. Jag tror inte att ungdomarna börjar om de informeras väldigt tidigt. 

Sedan behöver man införa kontroll av missbruk på skolor, arbetsplatser inklusive myndigheter, offentliga platser och på evenemang som fotbolls- och hockeymatcher. Dessutom behöver ju myndigheterna också få kontroll på att de kriminella nätverken inte kan starta företag, till exempel privata vårdgivare för att tvätta svarta pengar.