Ett vågspel att hitta handikapparkering på US

Jag uppbär kort med tillstånd att parkera på handikappmarkerad p-plats i Linköping. Platserna vid Södra entrén på US är få och det är ett vågspel att ta sig dit.

Det är svårt att hitta handikappmarkerade p-platser, skriver insändarskribenten.

Det är svårt att hitta handikappmarkerade p-platser, skriver insändarskribenten.

Foto: TT/arkiv

Insändare2021-04-23 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen hade jag fått en akuttid på ögonmottagningen. Jag besöker endokrinmottagningen ibland och de, tillfälligt markerade handikapplatserna på gaveln till förra hudkliniken, är nu endast till för förhyrd verksamhet. 

Det har varit en lång bit att gå därifrån till ingång 48, men ett måste. Utanför den ingången finns p-platser för personalbilar. Jag tror att den personalen, som åker på hembesök, har gå-förmåga. 

Jag skulle alltså till Ögonhuset och vet att det finns två parkeringsplatser där för min räkning. Men den vägen var avstängd och vägen till Ögonhuset, gick via gamla ortopedingången, ner i kulverten, så det var en bra bit att gå.  

De två p-platser som fanns var upptagna, men utmed vägen, visserligen på fel sida, stod en lång rad med parkerade bilar. De var inte i vägen, så jag ställde mig där, längst bak. 

När jag kom ut igen, satt en p-bot på min bil. Jag får ställa mig på annat ställe, om det inte finns lediga p-platser, men inte här inte. 

Jag undrar om man känner till att personer med handikapparkeringstillstånd har svårt att gå?