Ersätt den befintliga kulverten med en ny

Insändare2022-08-11 15:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Framtiden ser ljus ut för vår stad Linköping. Stor tillförsikt lyser igenom i kommunens marknadsföring av stadens framtid. Det är härligt att få bo i en sådan kommun och få ta del av den ljusa framtiden. 
Ett nytt Tinnis planeras. Ett Tinnis 2.0 med ambitionen; Gemenskap – Träffpunkt – Upplevelse – Trygghet- Integration – Folkhälsa. I praktiken skulle detta kunna innebära, utöver traditionella ”badaktiviteter”, en satsning på café, restaurang, stora gröna ytor, beachvolley, utegym, boulebana, klättervägg, scen för underhållning och naturligtvis aktiviteter för alla årstider och för alla kommuninvånare oavsett ålder och funktion. 
För framtidsstaden Linköping innebär Tinnis 2.0 en fantastisk möjlighet att optimera den unika miljö som Tinnis är och har varit ända sedan invigningen 1938. Vi kan få ett naturligt nav i stadens folkhälsoarbete, en naturlig träffpunkt och en turistattraktion som ingen annan stad i Sverige kan erbjuda.
Enda smolket i glädjebägaren är det inriktningsbeslut som tagits avseende badsjöns storlek. Den höga ambitionsnivån enligt ovan kräver en stor badsjö. Lyckligtvis inget problem eftersom det endast kräver att nuvarande kulvert ersätts med ny kulvert och att Tinnerbäcken kan fortsätta rinna under badsjön som den gjort sedan 1938.