Elsparkcyklarna kommer försvinna

Insändarskribenten förutspår att elsparkcyklarna kommer försvinna.
Insändarskribenten förutspår att elsparkcyklarna kommer försvinna.

Insändare 8 augusti 2022 09:26
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tänker tjänstemän och politiker i Linköpings kommun? Sedan elsparkcyklar infördes har jag läst om ett antal åtgärder som kommunen säger sig ha initierat! Och vad har dessa lett till? Frågan är om man alls har förstått VARFÖR dessa elsparkcyklar ligger och står på trottoaren, cykelbanor, i gatukorsningar huvudlöst lämnade. Vilka människor hyr dessa och varför dumpas dom på detta sätt?

För en tid sedan gjorde jag en timmes cykeltur i Vimanshäll, Ånestad, Johannelund och Berga. Under den resan kunde jag räkna till fler än 40 dumpade elsparkcyklar och minst hälften låg eller stod mitt på trottoar, cykelbana och några stod mitt i en gatukorsning. Vissa har funnits där sedan flera dagar! Jag har tipsat kommunen flera gånger, men...

Kan det vara så enkelt att problemet är att strömmen tar slut och då blir den som hyr irriterad och lämnar fordonet oftast helt huvudlöst?

Ändå – den som hyr måste ju betala en hyra och därmed identifiera sig. Varför debiterar man inte då en rejäl bot för alla dessa idiotiskt dumpade fordon? Man vet ju vem som hyrde när man plockar upp fordonet. Hur svårt kan det vara?   Hur gör hyrbilsföretagen? Dom har ju inte samma problem... eller?

Så länge den som hyr inte drabbas av någon kostnad för sitt idiotiska beteende kommer problemet att kvarstå.

Jag och många med mig är övertygade att inom ett par år kommer uthyrning av elsparkcyklar att försvinna eftersom det tydligen inte går att skapa ordning på eländet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa