Eloge till snöröjarna som orkar med all skit de får

Måste man till varje pris ut dessa dagar med snö och modd – ja, då gott folk får vi betala vad det kostar, menar insändarskribenten.

Var ska snön placeras för att vi inte ska behöva ha den på ”vår gata”, frågar sig insändarskribenten.

Var ska snön placeras för att vi inte ska behöva ha den på ”vår gata”, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Johanna Sandgren

Insändare2024-01-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Saken är väl färdigdiskuterad, men jag vill ge snöröjarna en eloge som orkar med all skit de får när de kör (nåja, inte alla klagar).

Är det så att vi som bor i ett land med snö vissa tider tror att det ska vara snörent och isfritt, vintertid till trots?

Är vi beredda att lägga mera skattepengar på detta eller kan vi acceptera att jag själv måste ansvara för rätt kläder, skor, vinterdäck och längre körtid?  

Måste man till varje pris ut dessa dagar med snö och modd – ja, då gott folk får vi betala vad det kostar. Men kom inte i samma andetag och undra varför inga pengar räcker till skola och vård.

Det är inte snökillarna/tjejerna som åker ut och kör var de vill och när de vill, utan det sitter tjänstemän på kommun etcetera som ringer ut och prioriterar rutter.  

Var ska snön placeras för att vi inte ska behöva ha den på ”vår gata”? Ja, man får väl också fundera på hur arkitekterna tänker, till exempel när allt ska förtätas så knappt ett träd får stå kvar i bebyggelsen.

Nä, är det så att vi har det så bra att vi har ork att beklaga detta, då får man väl flytta till Afrika och slippa snön, men kanske ha det lite sämre med mat.