Elever rasar: "Vi känner oss lurade"

Vi som går i skolan känner oss lurade att ingen berättade detta för oss när vi sökte. Vi valde denna skola av en anledning, skriver elever på S:t Lars gymnasium.

Varför får våran skola så lite pengar om våran utbildning ska vara en del av vår framtid, undrar eleverna.

Varför får våran skola så lite pengar om våran utbildning ska vara en del av vår framtid, undrar eleverna.

Foto: Alice Staaf

Insändare2024-09-04 14:56
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Förslaget: Gymnasieskola i Linköping kan läggas ner" (4/9):

Vi är elever på S:t Lars och går första året på estet. Vi fick reda på detta i dag. Vi är väldigt upprörda och känner oss lurade, arga och ledsna. 

Här är några av våra argument varför skolan ska få vara kvar: 

Vissa elever utvecklas bättre i mindre skolor med färre elever. Man får bättre personlig kontakt med lärarna. S:t Lars är också den enda skolan i Linköping som har bild som inriktning. 

Förra året lades det ner förskolor och grundskolor. Vi som går i skolan känner oss lurade att ingen berättade detta för oss när vi sökte. Vi valde denna skola av en anledning. Lärarna känner sig också arga och besvikna eftersom många har jobbat här väldigt länge. 

Vi har ett förslag: Låt de som redan går i skolan få gå ut gymnasiet. Vi vet att det saknas pengar, men vi skulle kunna hyra ut vissa rum och verksamheter.

Varför får våran skola så lite pengar om våran utbildning ska vara en del av vår framtid, det vi vill göra och bidra till att förändra vår planet på det bästa sättet?

Vi får reda på detta tre veckor innan beslutet! Vi ettor har bara gått här i snart tre veckor. Många elever pendlar väldigt långt, vissa upp emot två timmar. Det här är sjukt och vi känner oss bara lurade nu.