Inför fler bussturer för oss utanför Linköping

Insändare2022-09-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bor utanför Linköping och som elev på en skola i centrala Linköping åker jag buss dagligen. Det är därför jag önskar att det fanns fler bussar som går utanför Linköping. 

Vi kan åka två bussar och de går en gång i timmen med fem minuters mellanrum, förutom på morgonen. Om man bor en mil eller mer utanför Linköping går det bara en eller två bussar i timmen (om man har tur, en per halvtimme). Man behöver gå långt till en busshållplats eller så matchar inte busstiderna med när skolan börjar och/eller slutar. Ni som sitter i kommunen behöver fixa det!

Eleverna kan känna sig stressade för att hinna med en buss, för att om man missar den kan de behöva vänta en hel timme för att busstiderna inte matchar med när skolan slutar. Då behöver de vänta länge för att hinna en buss. Kanske så behöver de gå tidigt från en lektion för att hinna med bussen eller så kommer de alltid sent för att busstiderna inte matchar när de slutar skolan. 

Om ni vill att eleverna ska prestera bra och inte vara stressade så borde ni göra fler avgångar och hållplatser. Massor av bussar gå runt om i Linköping, men inte utanför!