En kom-ihåg-lista inför evenemang

Större evenemang är kul och bra för Linköping, men måste skötas snyggt och professionellt, skriver insändarskribenten.

Allt kan inte bara handla om de som är med i evenemanget, skriver insändarskribenten.

Allt kan inte bara handla om de som är med i evenemanget, skriver insändarskribenten.

Foto: Erik Winell

Insändare2024-06-28 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har under helgen funderat ut en kom-ihåg-lista till arrangörer som kan användas inför kommande större evenemang. Dessa punkter har uppkommit i och med det cykel-SM som Linköping haft de senaste dagarna. 


– Kom ihåg att vara ute i god tid med information. Människor vill veta vad som gäller. Särskilt de som eventuellt blir påverkade av evenemangets inverkan
– Försök att inte tänja på sanningen. Vi efterfrågade om vi skulle bli inlåsta i och med att tävlingen skulle gå utanför den enda väg vi har till och från vårt hem. Vi fick ett nej till svar. Dock kunde man endast åka i en riktning på vägen. När vi skulle hem igen fick vi åka en lång omväg. 
– En genomgång med alla funktionärer innan så att alla säger samma sak till allmänheten. Vi fick veta av en person att vi skulle ta vägen vid Lilla Aska för att komma hem. Väl där fick vi veta att vi istället skulle åka tillbaka och åka väg 35 för att komma hem. 
– Se till att alla funktionärer har vett och etikett. Vi har fått snipiga svar från funktionärer, känt oss i vägen bara för att vi ställt en fråga. Vissa funktionärer har inte ens svarat på tilltal. 


Självklart vill vi ha större evenemang i Linköping. Det är kul och bra för staden. Det måste dock skötas snyggt och professionellt från alla aspekter. Allt kan inte bara handla om de som är med i evenemanget, utan minst lika mycket om de som på andra sätt blir berörda av det.