"Viktigt att studenter känner sig trygga"

Vi har därtill installerat 15 övervakningskameror runt om i kommunen och vi har patrullerande ordningsvakter i flera områden, bland annat i Ryd och Lambohov, skriver Kristina Edlund (S) och Niklas Borg (M).

Vi kan lova att vi fortsatt kommer att göra allt som står i vår makt för att öka tryggheten, skriver Niklas Borg (M) och Kristina Edlund (S).

Vi kan lova att vi fortsatt kommer att göra allt som står i vår makt för att öka tryggheten, skriver Niklas Borg (M) och Kristina Edlund (S).

Foto: Jan Novotny

Insändare2024-09-11 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Studenten: Överfall och hot – måste jag flytta från Linköping?" (9/9):

Det ska självklart vara tryggt att röra sig utomhus oavsett tid på dygnet, i alla våra stadsdelar. Därför har vi ett nära samarbete med både polisen, civilsamhället och studentkårerna som gör att vi tillsammans kan arbeta för att långsiktigt skapa förutsättningar för en ökad trygghet i olika områden, men som också gör att vi snabbt kan sätta in akuta åtgärder vid behov. Vi har därtill installerat 15 övervakningskameror runt om i kommunen och vi har patrullerande ordningsvakter i flera områden, bland annat i Ryd och Lambohov. 

Linköping är en studentstad och vi värnar om universitets samtliga studenter genom att ha kontinuerlig kontakt med studentkårerna och de fastighetsägare som erbjuder studentlägenheter. Det är av yttersta vikt för oss att alla studenter, precis som övriga Linköpingsbor, känner sig trygga i sina bostadsområden. 

Från lokalt håll kan vi inte på egen hand lösa den totala kriminalitetens utbredning och skadegörelse, men vi kan lova att vi fortsatt kommer att göra allt som står i vår makt för öka tryggheten och säkerheten i hela Linköpings kommun.