Dra inte in Corren för våra äldre

Det blir ingen tidning i fortsättningen för de boende på Kopparsvanen i Åtvidaberg. Ett slag i ansiktet, skriver en anhörig.

Hoppas att det inte blir fler försämringar för de boende på Kopparsvanen, menar insändarskribenten.

Hoppas att det inte blir fler försämringar för de boende på Kopparsvanen, menar insändarskribenten.

Foto: Lotta Willsäter

Insändare2023-09-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Från dag ett då kommunen tagit över driften av Kopparsvanen i Åtvidaberg så drar man in Corren – vilket är ett slag i ansiktet för de boende som har haft tidningen under alla år som Förenade Care drivit Kopparsvanen.

Som anhörig vill jag ha en kommentar från vår kommun hur man tänker i ett så enkelt fall då man propagerar att vård och omsorg är viktigt – vilket en tidning faktiskt är. 

Hoppas att det inte blir fler försämringar för de boende då kommunen tagit över driften.

"Anhörig till boende"

Svar från Åtvidabergs kommun:

Tack för din synpunkt. Från och med 1 september har Åtvidabergs kommun tagit över driftsansvaret för Kopparsvanen 1–7 efter att verksamheten under ett antal år legat på entreprenad. En viktig princip för kommunen är att samma förutsättningar ska gälla för de som bor på kommunens boenden och att de insatser som görs bygger på de enskildas behov och i möjligaste mån deras intressen. 

På våra andra kommunala boenden finns sedan ett antal år inga tidningsprenumerationer i annat fall än när det är en aktiv del i omvårdnaden. Det är flera av de som bor i kommunens boenden som har egna prenumerationer och det finns också möjlighet att gå tillsammans med andra för att dela en prenumeration. 

Sara Waernér, vård- och omsorgschef