Döp om projektet Hybrit till Hybris

Hur står det till med samhällsansvaret, frågar sig insändarskribenten.
Hur står det till med samhällsansvaret, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 12 december 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man lite då och nu får ta del av nyhetsinslagen om det så kallade miljövänliga stålet Hybrit, som ska tillverkas i övre Norrland med hjälp av en elförbrukning som är högre än hela Finlands samlade elförbrukning, marknadsfört av politiker, klimatjournalister och företagsledare med fingrarna korsade bakom ryggen, så föreslår jag att man döper om projektet från Hybrit till Hybris. Med tanke på vilka kolossala kostnader som redan satsats och som kommer att satsas, så kan man likna det vid en spelmissbrukares ekonomiska sinnelag.

När det inte finns pengar till en Ostlänk, men där man gladeligen satsar det tiodubbla på detta äventyr så undrar man hur det står till med samhällsansvaret. Detta enbart för att några miljöpartister ska få sola sig i glansen av en tillfällig internationell uppmärksamhet. 

Vi skulle kunna bygga höghastighetsbanor i hela Sverige från norr till söder för dessa pengar som nu satsas på stål som ingen kommer att ha råd att köpa och som inte på något sätt bidrar till någon miljönytta värd namnet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa