Dåligt utbud på nya biblioteket i Sturefors

I det nya biblioteket fanns inga dagstidningar och tidskrifterna var begränsade till ”Vi föräldrar” och tidningen ”Land”, skriver en besökare.

I det nya biblioteket fanns inga dagstidningar och tidskrifterna var begränsade till ”Vi föräldrar” och tidningen ”Land”, skriver en besökare.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Insändare2021-10-29 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med från mig stor förväntan invigdes i lördags Sturefors nya bibliotek och vid invigningstalet berättade Lovisa Rydberg, verksamhetschef vid Linköpings stadsbibliotek, att man i det nya biblioteket kunde ”göra vad man vill” och ”när man vill” i och med ”meröppet”. Biblioteket skulle bli en mötesplats, vilket illustrerad med en M-trafikskylt som hon skänkte biblioteket.
Därför blev det en besvikelse att sedan besöka biblioteket för en som inbillat sig att efter arbetstid kunna besöka biblioteket och läsa en dagstidning eller tidskrift.
I det nya biblioteket fanns inga dagstidningar, och tidskrifterna var begränsade till ”Vi föräldrar” och tidningen ”Land”, vilket indikerar att biblioteket utgår från att Stureforsbor är antingen lantbrukare eller/och föräldralediga. Ej heller fanns några sittplatser att läsa de saknade dagstidningar och tidskrifterna i.
Idrottshallen var däremot stor och ny. Den saknar dock, liksom Folkungahallen (exakt kopia av?), tillräckligt många och bra åskådarplatser, med bara en ”loftgång” att stå/titta i.