Coronafrågor utan svar...

Varför har affärer, restauranger och kyrkor så många restriktioner mot trängsel medan det inom idrotten kramas och trängs som vanligt?

Varför är det alltid medborgarnas fel när smittan ökar, har inte regering och myndigheter något ansvar, undrar signaturen "Irene Frågvis".

Varför är det alltid medborgarnas fel när smittan ökar, har inte regering och myndigheter något ansvar, undrar signaturen "Irene Frågvis".

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2021-04-28 14:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför stängs museer istället för att maximera antalet besökare? Varför begränsas öppettiderna på Linköpings stadsbibliotek och mindre bibliotek stängs helt. 

Varför matas vi varje dag nästan bara med siffror på sjuka och döda? Varför inte även berätta hur man stärker sitt immunförsvar i väntan på vaccin? Det borde vara Folkhälsomyndighetens uppgift.

Varför är det alltid medborgarnas fel när smittan ökar, har inte regering och myndigheter något ansvar? Hade det inte varit bättre att stänga en del verksamheter helt under vissa perioder istället för detta hattande fram och tillbaka?

Varför tog inte svenska myndigheter till sig råden från WHO och smittskyddsläkare förra året ”testning, smittspårning, karantän”? Inte heller kunde myndigheterna berätta för medborgarna hur man använder munskydd rätt och vilka som skyddar mot covidvirus.

Varför vaccineras de som haft covid och redan har immunitet? Varför vaccineras inte istället yrkeskategorier som lärare, taxichaufförer, räddningspersonal tidigt?

Varför inte fortsättningsvis ge alla bara en spruta så att fler blir hinner bli skyddade?

Det finns fler frågor men dessa får räcka just nu.