Satsa på att göra torget vackert i Rimforsa

Torget är vår enda naturliga samlingsplats centralt i Rimforsa. Bygg absolut inte igen det, menar insändarskribenten.

Gör om torget i Rimforsa till en inbjudande, vacker samlingsplats, menar insändarskribenten.

Gör om torget i Rimforsa till en inbjudande, vacker samlingsplats, menar insändarskribenten.

Foto: Dennis Petersson

Insändare2022-12-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är dags för ett nytt medborgarmöte i Rimforsa – och ett fysiskt möte nu när pandemin är över.

Det är mycket på gång i Rimforsa: ny förskola, ombyggnad/utbyggnad av skolan, nya hyreshus, bostadsområden och förändrat torg med mera.

Medborgarträffarna i Rimforsa har alltid varit välbesökta och många yttrar sig och ställer frågor. Kloka politiker tar chansen att informera samt lyssna på invånarnas tankar och förslag. Ni politiker är ju faktiskt valda för att representera invånarna i kommunen.

Själv vill jag lyfta frågan om torget. Samhället behöver en ansiktslyftning och bli mer välkomnande. Kör man förbi Rimforsa på 34:an ser man silobyggnader, industrilokaler, ett motell med en stor grusparkering med mera, och det känns knappast intressant. Åker man över järnvägsbron kommer man till en t-korsning och tittar rakt in gaveln på ett hyreshus. 

Men sedan finns torget med den charmiga miljön vid Gästis. Gör om torget till en inbjudande, vacker samlingsplats med planteringar, trevliga sittplatser och möjlighet till torghandel och uppträdanden. Torget är vår enda naturliga samlingsplats centralt i Rimforsa. Bygg absolut inte igen det! Lägg ner eventuella planer på ett hyreshus som skulle skymma sikten ännu mer och vi skulle förlora möjligheten till en trevlig, öppen mötesplats.