Hennes glada sätt färgar min dag

Tjejen i kassan är kanske den enda människa man möter och pratar med på hela dagen. En viktig person, skriver en kund..

Insändarskribenten är tacksam för det personliga mötet i mataffären.

Insändarskribenten är tacksam för det personliga mötet i mataffären.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Insändare2023-01-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har börjat en ny ung tjej i kassan i den livsmedelsbutik där jag brukar handla. Hon är så glad och trevlig och alltid positiv och hjälpsam om det har strulat med någon vara och det blir ett återköp eller något annat utanför rutinen. ”Ingen fara, det är sånt som händer”, uppriktigt, och snabbt och enkelt att fixa. Hon är skicklig på det hon gör och verkar glad för det! Man blir glad av att bara se henne och hennes sätt att sköta sitt jobb och jag undrar om hon vet hur viktig hon är?
Hon är kanske den enda människa man möter och pratar med på hela dagen och hon färgar just den dagen med sitt sätt att vara i jobbet. Hon påverkar om dagen blir grå, seg och tråkig eller mer soligt aktiv och glad med en god stämning. En viktig person!

Det får mig att tänka efter lite mer.

Det är ju likadant med den medelålders invandrarmannen som korrekt och noggrant styr sin kassaavdelning som om han stod på bryggan på ett skepp som manövreras genom Suezkanalen eller som om han hade ansvaret för en känslig processindustri. Kunnig och hjälpsam även han, trevligt!

Och tanten i kassa tre som ser så barsk ut. Jag har sett glimten och humorn i hennes ögon. Hon har varit med länge och kan butiken och sortimentet. Det är henne man kan fråga om den salta sillen ska blötläggas innan tillagningen eller inte. Också alltid lika korrekt och hjälpsam, kul!

Tack för fint arbete och gott bemötande, mina hjältar i vardagen!