Daltandet har tagit över – brott verkar ju löna sig

Rättigheterna behöver granskas, då de fått förödande konsekvenser och används fel, skriver insändarskribenten.

Det är offren och de människor som arbetar med ordning och reda som får betala både fysiskt och psykiskt, skriver insändarskribenten.

Det är offren och de människor som arbetar med ordning och reda som får betala både fysiskt och psykiskt, skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-07-09 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren Polisen: Vi är bakbundna av det rättssystem vi är satta att tjäna" (28/6):

Som invånare i detta land kommer man aldrig att bli klok på någonting av alla de galenskaper som råder och pågår år efter år! 
Ett föråldrat rättssystem som får pågå i nutid och som skadar mer än gör nytta! Det lönar sig i Sverige att begå brott! Vad ger det för signaler, när det ser ut så här? Det är nämligen det man ser dagligen, hur förstört detta land har blivit och som pågår år efter år. Hur ska det kunna fungera, när i stort sett ingen som utövar brottslighet, får det straff de förtjänar.


Daltandet har tagit över trots allvarliga brott. Det är offren och de människor som arbetar med ordning och reda och som försöker göra sitt jobb som får betala både fysiskt och psykiskt. Och dessutom skuldbeläggs av olika konstiga anledningar.
Skolans värld är ett annat exempel på, vad som händer när elever och föräldrar tar över och skyller på lärarna. Totalt kaos! 
Rättigheterna har totalt gått över styr och behöver granskas, då de fått förödande konsekvenser och används fel.
Ansvar, skyldigheter, sunt förnuft vart har de tagit vägen? 


Beslutsfattarna i Sverige, oavsett parti, är alldeles för tafatta, handlingsförlamade, ineffektiva och naiva! Så mycket som behöver ändras och ta tag i, men det mesta går i "slow motion" om ens det. Det är fruktansvärt frustrerande att det överhuvudtaget tillåts vara på detta vis!