Bra artikel om vilka regler som gäller

Insändare2022-09-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Cykelvett i Linköping – det här är vad som gäller" (23/8):

I Corren fanns en artikel om olika trafikmiljöer i Linköping och en mycket bra sammanfattning av vilka trafikregler som gäller för cyklister.

Även i Mjölby finns det problem! På Bockarpsvägen, som är en större matargata till flera områden på den östra sidan av stan, kan vi dagligen se cyklister och elcyklister fara fram på trottoarerna i hög fart. På själva gatan kör cyklisterna både höger-, vänster- och mittrafik.

Det mest uppseendeväckande vi har sett, var när en mor kom cyklandes på vänstersidan av gatan med ett litet barn där bak på cykeln, samtidigt som hon hade mobilen i handen och pratade.

Vi fick tidigare en enkät från polisen om vad vi anser om trafiksituationen i stan. Hela enkäten gick ut på hur vi ska kunna göra det säkrare för cyklisterna, men inte ett ord om vad som krävs av cyklisterna. Jag påpekade detta men fick inget svar. Det förefaller som inga krav ställs på cyklisterna, enbart på andra trafikanter, vilket innebär ökad olycksrisk. Återigen tack för artikeln där det klart framgår vad som gäller!