Bostadspolitiken är ett stort skämt

Till slut uppstår allvarliga skador som hade kunnat undvikas till viss del och sparat mycket jobb, kaos och kostnader för alla inblandade, skriver en hyresgäst.

Insändare2022-10-29 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Det regnar in i deras lägenheter och i trapphuset" (25/10):

Vilken tur att bolaget Riksbyggen sålde sina delvis misskötta äldre fastigheter på Ekholmsvägen, Järdalavägen, Kvinnebyvägen med flera, när stora viktiga åtgärder behövde göras i dessa hyreshus! 

Men faktum kvarstår att dessa viktiga åtgärder, som mer eller mindre dessa äldre fastigheter är i behov av, skulle ha gjorts för ett antal år sedan, av just Riksbyggen som varit ägare under alla år från uppbyggnad tills nyligen.

I stället för att undan för undan underhålla sina äldre fastigheter, har viktiga åtgärder lagts på hög år efter år och det mesta har försämrats på grund av detta. Till slut uppstår allvarliga skador som hade kunnat undvikas till viss del och sparat mycket jobb, kaos och kostnader för alla inblandade. Det är inte konstigt att hyran ständigt uppdateras, när omhändertagandet missköts.

Järdalavägens äldre hyresfastigheter lider också av stora allvarliga problem som Riksbyggen nonchalerat genom åren. Man kan inte bara leva på namnet och strunta i ansvaret!

Bostadspolitiken är ett enda stort skämt! Så lågt prioriterat och där vissa bostadsbolag totalt saknar ansvar.