Borggården bästa alternativet för festivalen

Insändare 30 augusti 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Flytta tillbaka festivalen där den hör hemma" (27/8):

Pierre Appelqvist skriver i en insändare i Corren att Rix FM Festival bör flyttas från Borggården till parken utanför Länsstyrelsen där den genomförts tidigare. 

Det stämmer att Rix FM Festival och andra större konserter på Linköpings stadsfest för ett antal år sedan genomfördes i parken utanför Länsstyrelsen. Jag håller med om att det är en trevlig plats i Linköping, centralt belägen och en vacker miljö. Anledningen till att vi sedan några år tillbaka valde att flytta Rix FM och liknande arrangemang till Borggården i stället är flera: 

* De infrastrukturella förutsättningarna utanför Länsstyrelsen är sämre än på Borggården. Här finns inte tillgång till el, vilket innebär att dieselaggregat behöver användas, vilket inte känns miljömässigt hållbart. 

* Miljön i parken är känslig och det är svårt att ta sig fram med tunga transporter utan risk för att skada träd och växter.

* Vi fick klagomål från omkringliggande verksamheter som ansåg att deras verksamhet påverkades negativt av konserterna. 

Borggården har, precis som Pierre Appelqvist skriver, också sina begränsningar som evenemangsplats när publiken blir väldigt stor, som på Rix FM Festival. Årets version av Rix FM lockade fler besökare än någonsin tidigare och överträffade alla förväntningar. Det är förstås väldigt roligt att Linköpingsborna gick man ur huse för Rix FM Festival, men det innebar tyvärr att en del fick stå långt från scenen. I dagsläget är dock Borggården det bästa alternativet som finns att tillgå i innerstan för den här typen av evenemang. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa