Varför sågar man ner växtriket?

Det finns inget behov att jämna växtriket till marken då det inte skymmer sikten för våra bilister, menar insändarskribenten.

Det finns inget behov att jämna växtriket till marken då det inte skymmer sikten för våra bilister, menar insändarskribenten.

Foto:

Insändare2023-03-25 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har inte bott länge på Blackbäcksvägen i Vreta kloster, men en sak som jag upplevt är den hårt trafikerade vägen utanför mitt hem. Under våren växer det så det knakar utanför staketet mot Stjärnorpsvägen. Det skapar en slags oas för oss som bor där, men även insynsskydd, bullerdämpande åtgärd och en rikedom av insekter, fåglar och andra typer av smådjur som trivs i det gröna härliga växtriket. I dag ringde min granne och frågade: ”Har du sett vad som har hänt? De har klippt ner hela buskaget igen”. Jag springer ut och inser att det är jämnat till marken. 

Det finns inget behov att jämna växtriket till marken då det inte skymmer sikten för våra bilister eller förhindrar skada på fordon. Det ni gör är att skapa en sämre livsmiljö för oss som bor här. 

Det är bättre att kommunen börjar föra en dialog med kringliggande boenden innan och tar till sig tidigare synpunkter och kompromissar för att hitta en rimlig lösning. 

Är detta möjligt? 

Svanar.
Svanar.