Kommunens tjänstemän nonchalerar oss boende

Vi boende kommer att fortsätta protestera mot detta orimliga byggande där man förtätar genom att bebygga i stort sett alla grönytor som går att uppbringa, menar insändarskribenten.

Självklart kommer hela vår, och våra närmaste grannars tomter, att ha full insyn från alla lägenheter som har fönster mot Djurgårdsgatan, skriver en boende i området.

Självklart kommer hela vår, och våra närmaste grannars tomter, att ha full insyn från alla lägenheter som har fönster mot Djurgårdsgatan, skriver en boende i området.

Foto: Arkivbild

Insändare2023-02-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett utlåtande med svar på våra tidigare inskickade synpunkter angående bebyggelse i korsningen Djurgårdsgatan/Trumslagaregatan var klart 21 december, men skickas inte ut till oss förrän fredag 10 februari! Fyra arbetsdagar före det möte där planen ska antas! Man kan inte mer än anta att det görs medvetet för att inte ge oss tid att bemöta de svar som anförts på våra synpunkter! Svaren är för övrigt en total sågning av våra synpunkter, där man bland annat skriver att: insyn från sjuvåningshuset, som kommer att ligga 25 meter från närmaste villafastighet, inte anses utgöra något ingrepp på den personliga integriteten! 

Självklart kommer hela vår, och våra närmaste grannars tomter, att ha full insyn från alla lägenheter som har fönster mot Djurgårdsgatan från våning tre och uppåt från det höghus som enligt planförslaget ska utgöra en del av den port som ska markera att man kommer in i city! 

Tankarna går tillbaka till medeltiden, då boende utanför stadskärnan skulle betala skatt för att få komma in! Återstår att se vad boende i det nya området på Djurgården tycker om att bli placerade utanför stadens murar? Vi som har bott här i närmare 30 år har i alla fall ingen talan när tjänstemännens tankar blir verklighet, för ingen politiker har över huvud taget kommenterat förslaget!

Vi har inte fått ta del av åsikter från polis och räddningstjänst med tanke på den betydligt försämrade trafiksituationen som kommer uppstå när Djurgårdsgatan blir enfilig stadsgata! Utbyggnaden av US kommer naturligtvis att göra den redan i dag besvärliga trafiksituationen ännu besvärligare!

Vi boende som påverkas kommer självklart att fortsätta protestera mot detta, i vårt tycke, orimliga byggande där man förtätar genom att bebygga i stort sett alla grönytor som går att uppbringa! Är det verkligen så vi Linköpingsbor vill ha det? 

Blir intressant att se hur mark- och miljödomstolen tolkar regeln om att hänsyn skall tas till närliggande bebyggelse beträffande insyn och anpassning av ny bebyggelse till närliggande befintlig bebyggelse?