Boende i Berga: "Jag skäms – politiker, stå upp för oss"

De anser sig ha tagit över området och accepterar inte att vi som bor här har rätt att vistas på vår egen innergård. Är ni kommunpolitiker verkligen medvetna om verkligheten, skriver en boende i Berga.

De gängkriminella ligisterna har de senaste dagarna hållit sig undan i sina "rävgryt", "jordgubbskartonger" och andra skrymslen. Om några dagar är de tillbaka och beter sig därefter, skriver en boende.

De gängkriminella ligisterna har de senaste dagarna hållit sig undan i sina "rävgryt", "jordgubbskartonger" och andra skrymslen. Om några dagar är de tillbaka och beter sig därefter, skriver en boende.

Foto: Jesper Friman

Insändare2024-08-19 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med tanke på er politikers fullkomligt totala osynlighet i Berga efter tisdagens dödsskjutning av gängledaren, så är det väl ett av många tecken på att ni (dock först nu) insett ert haveri vad gäller arbetet mot gängkriminella ligister och klanfamiljer.

Ser fram emot att ni skyndsamt och kraftfullt monterar övervakningskameror/trygghetskameror på ännu fler platser i stadsdelen och dess centrum, med tillhörande gator, minnespark, slottspark etcetera.

Det finns flera nya tillhåll sedan långt före sommaren för grabbarna och tjejerna i Berga-gänget. De anser sig ha tagit över området och accepterar inte att vi som bor här har rätt att vistas på vår egen innergård. Vissa i gänget bor inte ens här. Men när de stryker omkring här i området, så gömmer de sig bland annat på nya innergårdar med mera, eftersom de då är i skydd från kameran som sitter i hörnet vid Röda korset-föreningen.

Är ni kommunpolitiker verkligen medvetna om verkligheten? Eller sitter ni där på fina kontoret med era skygglappar?

När ska ni ut i verkligheten? Ja, den verklighet som omfattas av fortsatt utbredd gängkriminalitet, fortsatta narkotikaaffärer, rekrytering av barn (ja, under tonåren) med mera.

Som boende i området skäms jag över att ni inte syns, inte hörs, inte står upp för oss som bor här. Ja, annat än när ni står leendes mot media-/tidningskameran och tar i hand med polisen för att få ännu en fin bild. Skamligt, respektlöst.

undefined
Så vad säger ni politiker och andra beslutsfattare? Dags att visa vilka som bestämmer, vilka som vill få slut på gängen, skriver en boende.

De gängkriminella ligisterna har de senaste dagarna hållit sig undan i sina "rävgryt", "jordgubbskartonger" och andra skrymslen. Hittills har det varit väldigt tyst. Som om de inte är kvar i området, kanske inte ens i stan eller ens kvar i Sverige. Skönt. Saknar inte alls deras närvaro.

Om det är ett tecken på att vi som bor här successivt kan "ta tillbaka stadsdelen" från ligisterna, de gängkriminella familjerna? Det är bara en dröm.

Om några dagar är de tillbaka och beter sig därefter. Totalt respektlöst mot myndighetspersoner, personal inne i centrumbyggnaden, mot personer på innergården tillhörande Riksbyggen, på innergården tillhörande HSB. Gänget kommer fortfarande visa att de äger stadsdelen, gatorna, kullen/minnesparken, Ica-parkeringen, torget vid vårdcentralen och pizzerian.

Så vad säger ni politiker och andra beslutsfattare? Dags att visa vilka som bestämmer, vilka som vill få slut på gängen?

Ni vet mycket väl att det inte är saft, bulle, pizzaslize som gäller i kampen mot de gängkriminella i kampen mot narkotikahandeln, privatpersoners narkotikabruk, gängens krig om narkotikamarknaden i staden.

Kommer ni politiker att våga? Orka? Vilja?

Så totalt tyst och osynligt från er ...