Nej, alla sniglar – faktiskt tillåtet att köra lagligt

Om man kan få böter när man kör över hastigheten, så borde man kunna få böter om man kör under hastigheten? Kanske till och med bli av med körkortet om man kör mer än 30 km/h för långsamt, skriver en bilist.

Borde det inte också vara kontroller på de som kör i snigelfart, menar insändarskribenten.

Borde det inte också vara kontroller på de som kör i snigelfart, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-04-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tydligen är det trafikvecka igen, fartkontroller och annat spännande. Superbra grej tycker jag, vi är ju faktiskt en och annan fartdåre där ute som skärper oss under en vecka.

Det må vara trafikvecka, men det är faktiskt tillåtet att köra lagligt. Borde det inte också vara kontroller på de som kör i snigelfart? Jag åker in motorvägen varje morgon, då gäller 110 km/h. Ändå likt förbannat är det majoriteten av bilisterna som kör så långsamt som 70 km/h. Väglaget är torrt, inget vilt i sikte, inte ens solen i ögonen – alltså ingenting att ursäkta sig med.

Det är inte konstigt att vi blir fartdårar när man legat bakom och puttrat alldeles för länge och sedan kommer äntligen dubbelfiligt och man trycker lite extra på gasen!

Nästan så att det borde vara ett medborgarförslag, att om man kan få böter när man kör över hastigheten, så borde man kunna få böter om man kör under hastigheten? Kanske till och med bli av med körkortet om man kör mer än 30 km/h för långsamt.

Det är faktiskt en fara för trafiken åt båda hållen. Våga köra enligt skyltarna!